Tips en weetjes
Wat je waarschijnlijk nog niet wist, maar wel goed van pas zal komen.
Ken je zelf een tip, laat het ons zeker weten!
Bewaartips voor brood
Brood kan het best bewaard worden op kamertemperatuur in een gesloten trommel of in een broodla met gaatjes. Leg brood zeker niet in de koelkast.
De broodzak, die je warme bakker gebruikt, is niet zomaar een papieren zak, maar wel een paraffinebroodzak. Deze is ideaal om je brood te beschermen tegen uitdroging. Bovendien kan je brood in deze zak blijven ademen.
Brood kan je gemakkelijk invriezen, Neem een vers brood, steek het in een plastic diepvrieszakje of laat het in de paraffinebroodzak, en vries het in.
Ideaal voor je lunchpakket, is om kleinere porties in te vriezen. Haal het pakketje de avond voordien uit de diepvriezer, en laat het op kamertemperatuur ontdooien.
Ontdooid brood mag nooit opnieuw ingevroren worden!
Ook broodjes met een krokante korst kunnen in de diepvriezer. Ontdooi ze 6 tot 9 minuten in de oven op maximaal 150°C.